Painting Pictures

Painting Pictures
Just Another Newbie Who Welcome Criticism

Thursday, May 21, 2009

Birds n Bees n A Few More



Birds n Bees n A Few More

10 comments:

CelloTape said...

Woww!!

Cantikkkknyaaaaa...

makin terror nampak?

hahahaha...

cakapaje said...

Salam Cello,

Makin terror? Dok eh, masih tengah belajaq ni. But, thank you :)

acciaccatura said...

salam shah,
tumpang tanya, gambar rama-rama tu guna lensa makro ke?

cakapaje said...

W'salam E,

Lensa makro? Dengan sedihnya, terpaksa den menafikan...tak mampu den boli lensa makro.

Den letak quality image at highest. Dan dengan malunya, ado gambau yang terpakso den crop mengikut keperluan. Tapi bukan semua ek :)

acciaccatura said...

wah, dah pandai krop mengekrop. bolehlah ajar muazim saya. dia sedang sibuk dengan teknik zoom burst. :)

cakapaje said...

E,

Ajar Mu'azim? InsyAllah. Tapikan, lobih sonang kalau dia download picasa3 dan picasa web, paint.net, dan juga vcw vicman's photo editor. Semuanya free on the web.

Bilo den nak crop size, den pakai picasa. Kalau nak crop object, den pakai vcw. Paint.net lak, macam photoship. Sodihnya, den boleh pandai lagi tang dia.

acciaccatura said...

tq shah, dah muat turun semua yg awak katakan tu. inshaAllah nanti suruh muazim cuba.

aN_archi said...

Nice pics. Makin hebat nampaknya. I like the insect series.

cakapaje said...

E,

Anytime :)

cakapaje said...

Salam aN_archi,

Alhamdulillah, thank you for the encouragement. Will try to do better next :)