Painting Pictures

Painting Pictures
Just Another Newbie Who Welcome Criticism

Wednesday, July 22, 2009

Children

For text and more pictures, click here.

Concious


Lost But Not Alone


Memorable Moments


Picnic of a Time


Seat Taken


Siblings


Singing Angel


Stretching


The Entertainer


I Can Sumo-Wrestle You Anytime!


Oh, You're Tall! Never Mind...


Come Here and Take My Picture!


Watch and Learn How a Pro Does It


Even Heroes Have To Take a Break, Sometime


You Guys Take Care now

12 comments:

alinaabdullah said...

Wahh dah menceburi bidang foto dah ke?

saya suka gambar piknik tu.

tapi kalau minat foto ni, dan mahu gambar cantik, cuba tengok komposisi.

lagi bagus kalau ikut rule of third.


semoga berjaya!!

Eskapisminda said...

Helo jurugambar,

My picks:
1. Even Heroes Have To Take a Break, Sometime
- the lines on the maroon track make the pic interesting. dan lebih bagus kalau benda hijau di bawah kanan dan hujung kasut pink di tepi kanan boleh dicropped. lebih 'bersih' gambarnya.
2. Memorable moments
- the mood and emotions captured is beautiful. great job!
3. Stretching
I like the green background though maybe if you take the pic at the kids eyeline it would be another interesting composition.

All the best!

cakapaje said...

Salam Alna,

Terima kasih kerana sudi menziarah dan menyukai sekurangnya satu gambar. Juga untuk nasihat. Tapi, apa Rule of Third?

cakapaje said...

Salam Intan,

Oooh, I love your comments, thank you. InsyAllah, I'll be more mindful of those you mentioned.

acciaccatura said...

alhamdulilah, i like this one very much. sebab anak-anak ni 'syurga' lah shah.

cakapaje said...

Salam E,

Oooh, sebab tu le E dah lama tak menjenguk kat sini ek? Ingat cam dah boikot, hehe :)

Tapi memang, anak anak suci, tidak kira agama atau kaum. Mereka yang pergi sebelum baligh, akan bernaung bersama Nabi Yusof a.s., dan akan menyambut kedua ibubapa mereka dengan payung emas, insyAllah.

kbguy said...

o! you got so many blogs to manage. I dunno which one to choose first. But I think this one is the best. hahaha...

The boy on the last few pictures looks cute..

cakapaje said...

Hi Lee,

Glad you dropped by again. And yes, that boy you refer to is cute, I agree :)

CelloTape said...

suka tengok all those pics but non of them become my fav for today...

maybe next pic...who knows? hehe

cakapaje said...

Salam Cello,

Next pic? Hmm....entah le bila, hehehe :)

aN_archi said...

Wah, you dah moved to figurative subjects. Take pixs of the kids; lots of them; sebelum depa semua takmau nak bergambaq dengan kita. Malu dan tak cool la kataorang.

cakapaje said...

Salam aN_archi,

Lol! Kids la ni, tak appreciate family values langsung!

Anyway, tengah nak expand shots of other subjects.