Painting Pictures

Painting Pictures
Just Another Newbie Who Welcome Criticism

Thursday, July 30, 2009

People

A Lasting Shine


Ageless


Doctor In-waiting


Guts


Happiness is Homeward Bound


Indelible Print


Ipoh Mali Cikgu Ali


Lady, Remember


Media Warrior

No Barriers


Once Upon a Time


Spirit Strong


Survivor


Young, Journalist










6 comments:

CelloTape said...

to me...masih perlu banyak improvement ni...hahahahaha
macamlah terror sangat kan?

however...suka tengok guy dalam pic Media Warrior tu...

dia still single or dah occupied eh?

can i have the name & contact no also?? opppssss...hahahahaha

cakapaje said...

Salam Cello,

Hmm...betul tu, masih perlu improvement, setuju. Thank you.

Er...media warrior tu, tak silap orang Sabah ke Sarawak. HP dia takdak, tapi leh le check nama kat flight list Air Asia kut, lol! :)

aN_archi said...

I like Happiness is Homeward Bound. Ada macam-macam cerita kat situ. Balconi ker wall hide part of the picture; kemudian ada nampak mangga dan kunci, daun pintu yang terbuka sama ngan handle, pulak ada cawan atas balkoni. Her smile completes the picture.

acciaccatura said...

saya suka yang A Lasting Shine tu. sangat natural.

cakapaje said...

Salam Cikgu,

You have a very good eye for details! I guess that comes with the territory with you being a creative person :)

And yes, though the picture was not planned in such a way, there is a story to it - the girl is my brother's maid, and she's going back to her hometown in Indonesia.

cakapaje said...

Salam E,

Hehe, saya pun suka yang itu kerana mereka berdua itu kawan baik. Dan jika tidak silap, pernah bertugas sebagai anggota tentera. Tengoklah kilatnya kasut mereka. Namun, yang 'Lasting Shine' itu merupakan persahabatan mereka yang telah lama.