Painting Pictures

Painting Pictures
Just Another Newbie Who Welcome Criticism

Thursday, June 18, 2009

Hot June




For stills and larger slide show, click on the picture below.
Hot June

12 comments:

aN_archi said...

Cakapaje, banyak yang bestbest dalam siri ni. But I like tiga rasa best. Apa nama kucing you ?

Zabs said...

Salam Shah. Menarik gambar2 yang dirakamkan. Saya baru belajar je mengambil gambar ni. Takda formal instructon pun. Ambil sesuka hati je. Kekadang tu ada yang elok dan kebanyakannya kurang menarik tapi disimpan juga untuk kenangan. Akan buat seperti disaran, sekurangnya untuk simpanan/kenangan sendiri. InsyaAllah.

Eskapisminda said...

Wah wah wah...dah terer kasik blur itu belakang (depth of field). Saya of course la suka yang Separate Ways kerana warnanya agak weird gitu. Unik. Macam black n white tapi tidak...

Bila nak ambik gambar pemandangan luas sikit? Gambar awan ke? Pokok tepi meadow ke? :)

p.s my ex-colleague crazy about taking macro shots of nature. Check him out :) http://www.pbase.com/dlcmh/flora

acciaccatura said...

Masa arwah Elaine ada, dia mintak bapak tanamkan dua pot bunga yg you named Little Red Blooms. Katanya bila semester buka semula, dia nak bawak bunga tu letak di bilik hostel. Dia sakit seminnggu bila semester bukak. Dan bila dia pulang, bapak letak pot bunga tu di kuburnya.

Kadangkan shah, bila Allah Taala nak suruh saya beringat, gambar bunga pun tak mustahil ek shah?

cakapaje said...

Salam aN_archi,

Alhamdulillah, thank you. Kucing tu, neighbour punya, not mine. I namakan dia Kompot, tapi anak anak neighbour namakan dia Siti Nurhaliza :)

cakapaje said...

W;salam Pak Zabs,

Terima kasih kerana sudi menjengok. Sesamalah kita, tiada pembelajaran formal dalam bidang ini.

cakapaje said...

Salam Intan,

Dah cuba ambil gambar scenery, tapi dengan malunya terpaksa akui diri ini belum pandai - cubalah tengok entri Emi Garden Revamped.

And thanks, nanti I check out that link. Harapan dapat belajar ngan dia walau sikit.

cakapaje said...

Salam E,

Hmm...memang benar tu E. Kekadang perkara yang tak disangka menjadi kenangan - pahit dan manis - akan kesayangan kita.

edelweiss said...

Cakap Aje...

Wow...i am impressed. Banyak shots yang cantik. I suka separate ways, discarded facial cream, slow dance & aussie butterfly...

entah bila lah i nak mula pegang camera balik... :)

cakapaje said...

Salam edelweiss,

Alhamdulillah, terima kasih kerana singgah dan menyukai gambar gambar tersebut. Jom le, kali ni bloggers buat meet ambil gambar kat KL :)

CelloTape said...

Salam...

this time...suka tengok semuanya...
dengan tukang ambil pic tu sekali l suka tengok...hahahaha

nak lagi?

cakapaje said...

W'salam Cello,

Erp! Tukang ambik gambau mana leh? Kang, takdak sapa nak isikan blog ni. Sian den...:)